4 Ideëen voor je vrije tijd

leuke ideeen voor je vrije tijd

leuke ideeen voor je vrije tijdMisschien ken je het wel? Er is van alles te doen, maar net op het moment dat je vrij bent heb je geen idee waar je zin in hebt. Wat ga je doen in je vrije tijd? Het is dan ook niet zo gek dat uit onderzoek is gebleken dat mensen vaak gelukkiger zijn op hun werk dan thuis.

Dit is eenvoudig te verklaren. Op het werk weten ze namelijk precies wat ze moeten doen omdat ze dat van hun baas of leidinggevende krijgen opgedragen. Na het afronden van die taken hebben ze het gevoel dat ze iets bereikt hebben, wat uiteindelijk zorgt voor het geluksgevoel.

Maar dit kan ik thuis toch ook? Dat kan inderdaad, maar daar is wel structuur voor nodig. Eenzelfde structuur als op je werk, die bij mensen thuis vaak ontbreekt. Want wat doet de gemiddelde persoon als ie thuiskomt? Juist! Op Facebook, Instagram, of een filmpje op de bank kijken. Niet echt hele productieve dingen dus waar je een gelukkig gevoel aan over houdt doordat je een bepaald resultaat hebt behaald.

Hoe vul je dan wel je vrije tijd in?

Kijk eens om je heen naast je werk. Wat vind je echt leuk? Er hoeft niet een hele strakke planning aan vast te zitten, maar het is wel leuk om soms wat doelen te behalen. Ook kan je gezellig met vrienden afspreken. Nee, niet via Facebook, maar in real live. Ga samen lekker bewegen door te fietsen, zwemmen, skeeleren, of ga een avondje poolen in het café in de buurt.

Ook kan je kiezen voor een teamsport. Het voordeel daarvan is dat je direct ook veel nieuwe contacten opdoet en tegelijkertijd lekker fit blijft. Tot slot kan je kiezen voor een goed boek. Zo zie je, er zijn duizend-en-een dingen te doen, die vaak niet eens geld hoeven te kosten. Nou, hup van die bank af en maak wat van je leven!