De waarden van uw zwembadwater

Als u een zwembad in de tuin heeft, weet u vast hoe lastig het is om het zwembad schoon te houden. Als u wel wat tips kunt gebruiken, bent u hier aan het goede adres. Hier onder kunt u lezen hoe u bepaalde waarden van het water kunt meten en wat u kunt doen om het zwembad mooi schoon te houden.

test srtip
test strip zwembad

Hoe meet ik de waarden van mijn zwemwater?

De waarden die u wilt weten zijn de pH waarde en het chloor. De juiste pH waarde ligt tussen de 7.2 en 7.6. U kunt de waarden van het water meten met de daarvoor bedoelde test strips, of met een digitale test set. De test strips werken heel simpel. U houdt de strip even in het water, dan verkleurt de strip. Op het potje waar de strip uit komt, staan ook kleuren en wat de kleur inhoudt. U kunt de strip dan vergelijken met de kleur op het potje. Dan weet u de waarden. De digitale test set doet dit digitaal. De digitale test set geeft ook de alkaliteit van het water weer.

Maar wat moet ik dan doen als de pH waarde te hoog of te laag is?

Als de pH waarde te laag is, kunt u pH-minus kopen. Dit middeltje kan de pH waarde van het water verhogen. Voor een te hoge pH waarde koopt u pH plus. Dit heeft dus de omgekeerde werking.

En wat doe ik dan als de chloorwaarde niet goed is?

Als de waarde van het chloor niet goed is, kunt u op verschillende manieren meer chloor toevoegen aan het zwembad. U kunt bijvoorbeeld chloortabletten kopen. U kunt deze dan bijvoorbeeld in een drijver doen. De tablet zorgt voor een continue afgifte. U kunt ook kiezen voor chloorgranulaat. Dit lost snel op en zorgt dus voor een snelle afgifte.